Par mani

Mans fotoattēls
Rīga, Latvia
AFS ir starptautiska nevalstiska bezpeļņas brīvprātīgo organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācīšanās iespējas, lai palīdzētu cilvēkiem attīstīt zināšanas, iemaņas un sapratni, kas nepieciešams, lai radītu taisnīgāku un mierpilnāku pasauli.

pirmdiena, 2011. gada 3. oktobris

Starpkultūru dialoga nozīme šodien. Vairāk kā jebkad.







Starpkultūru dialoga nozīme šodien. Vairāk kā jebkad.

29.septembris visā Eiropā 2011.g. tika pasludināts par Starpkultūru dialoga dienu, kuru katra AFS dalībvalsts svinēja dažādos veidos. AFS Latvija brīvprātīgie 2011.g. orgnizēja dažādas aktivitātes. Proti, pirmajā dienas daļā ar Latvijas skolu atbalstu tika veiktas diskusijas ar skolēniem par starpkultūru dialoga nozīmi mūsdienās. Diskusiju laikā tika veikta telekonference arī ar vidusskolēniem no dažādām Eiropas valstīm. Dialoga dienas diskusijai varēja pieteikties jebkura Latvijas skola. Diskusiju laikā brīvprātīgie skolēnus cienāja ar maiznīcas "Lielezers" sagatavoto "saldo pārsteigumu".

2011.g. savu dalību pieteica: Līgatnes novada vsk., Limbažu 3.vsk. Rīgas Valsts 3.ģim., Gulbenes 2.vsk., Daugavpils Valsts ģim., Liepājas Valsts 1.ģim., Liepājas 5.vsk., Priekules vsk., Rīgas Angļu ģimnāzija, Rīgas Valsts 1.ģimnāzija.

Dialoga dienas otra daļa noslēdzās Rīgā, folkkafejnīcā "Ala", Smilšu ielā 16, Vecrīgā. Vakara gaitā tika veikta diskusija par starpkultūru izglītību, telekonference ar citiem Eiropas brīvprātīgajiem, kā arī iespēja vienkārši pavadīt vakaru pozitīvā un starptautiskā gaisotnē. Vakara gaitā muzicēja dažādi Latvijā zināmi mūziķi. Pasākuma beigās katrs dalībnieks saņēma maiznīcas "Fazer" sarūpētu maizes kukuli, kas simbolizēja mieru, mīlestību un kultūru sadraudzību.

Klausies 29.septembra LR1 radio interviju no plkst 10:00 līdz 11:00.  Raidījums "Kā labāk dzīvot?".

2011.g. Starpkultūru dialoga dienas atbalstītāji: maiznīcas "Fazer" un "Lielezers", LR1, EHR, reklāmas kompanija SIA "Abi2", folkklubs "Ala" un ISIC.




3 komentāri:

  1. cik tomēr forši izdevās! it īpaši tie mirkļi, kad apmaiņas studenti stāstīja par savu pieredzi.

    cepums visiem tiem fotogēniskajiem ļaudīm, kas ļāvās bildēties! :)

    AtbildētDzēst
  2. Vēlos teikt visiem - redzēju, cik nopietni gatavojāties workshopiem un man par to ir ļoti liels prieks. Pozitīvās atsauksmes arī liecina, ka ieguldītais darbs attaisnojies.
    Arī man jāsaka liels paldies manam pāriniekam Georgam, kurš, ienācis AFSā vien pirms pāris nedēļām, veiksmīgi iekļāvās mūsu komandā un lieliski organizēja sadarbību ar Angļu ģimnāziju.

    You rock, AFS LAT VOLS! ;)

    Cheers,
    K.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies visiem tiem, kas uzņēmās šo pasākumu organizēt.
    Un izveidoja viņu tik pozitīvu !

    Lūcija. ;)

    AtbildētDzēst