Par mani

Mans fotoattēls
Rīga, Latvia
AFS ir starptautiska nevalstiska bezpeļņas brīvprātīgo organizācija, kas nodrošina starpkultūru mācīšanās iespējas, lai palīdzētu cilvēkiem attīstīt zināšanas, iemaņas un sapratni, kas nepieciešams, lai radītu taisnīgāku un mierpilnāku pasauli.

piektdiena, 2011. gada 11. marts

Latvijas brīvprātīgo delegācija viesojas Taizemē


No 23. februāra līdz 9.martam AFS Latvija brīvprātīgo delegācija viesojās Taizemē, lai gūtu ieskatu Taizemes izglītības sistēmā, dalītos pieredzē ar AFS Taizemes brīvprātīgajiem un kaut nedaudz mēģinātu izzināt šo austrumu kultūru, ar kuru AFS Latvija sadarbojas jau vairāk kā 15 gadus.

Kā pateicību par ilgstošu un atzinīgu ieguvumu organizācijas attīstībā AFS Latvija sniedza 7 brīvprātīgajiem, kuriem programmas laikā bija iespēja iejusties apmaiņas skolēna „ādā” piedzīvojot kultūršoku viesģimenēs, apmeklējot vietējās skolas, kā arī baudot taizemiešu viesmīlību ekskursiju laikā.


„ 2000-4000 skolēnu lielas skolas, kuru skolēni ik rītu pāris minūšu laikā sastājas kolonnās, lai dziedādu Taizemes himnu, godājot karali un skolu; uniformas, kas tik labi vieš cieņu un vienlīdzību; starpkultūru izglītības nozīmīgums cilvēka karjerā  - lietas, no kurām, manuprāt Latvija varētu mācīties.”
Gunita Lanka, SIA „Valodu Vēstniecība” angļu valodas skolotāja, brīvprātīgā

„Visvairāk mani pārsteidza taizemiešu savstarpējās attiecības, kuras balstītas uz iecietību un cieņu vienam pret otru. Budisma un Taizemes karaļa nozīme ir neatņemama kultūras sastāvdaļa, kas ir par pamatu šīm attiecībām.”
Ieva Vīksna, AFS Latvija uzņemšanas koordinatore



Kāda ir dzīve taizemietim Latvijā? ​Latvijā dzīvojoša taizemiete Ged stāsta par atšķirībām starp Taizemi un Latviju. Klausies Latvijas Radio 1, 8.februāra raidījumu "Kā dzīvot labāk'' ŠEIT.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru